Syerif Alabama Curi Wang Makanan Penjara untuk Berjudi
toto

Syerif Alabama Curi Wang Makanan Penjara untuk Berjudi

Seorang bekas sheriff Alabama kini perlu membela diri di mahkamah undang-undang selepas dia didakwa kerana didakwa berbohong atas permohonan pinjaman yang dia isi dan dikemukakan kepada beberapa bank dalam masa live sgp hari ini setahun. Sheriff Clarke County, seorang William “Ray” Norris, tidak lagi bertugas tetapi dia masih perlu menjawab atas dakwaan salah lakunya.

William “Ray” Norris Didakwa oleh Juri Besar
Menurut pendakwa raya, Noris memohon empat pinjaman berbeza daripada bank Alabama, berjumlah $48,000. Dia berhujah bahawa wang itu akan digunakan untuk menyelenggara pejabatnya dan menampung makanan penjara, tetapi wang itu mungkin telah berakhir di tempat lain.

Pihak pendakwaan berhujah bahawa wang daripada Town County National Bank di Camden dan Sweet Water State Bank di Sweet Water telah digunakan untuk memacu perjudian dan perbelanjaan peribadi, dan tidak dalam apa-apa cara untuk menampung perbelanjaan penjara.

Dia mengambil pinjaman antara November 2017 dan Oktober 2018 dan jumlah purata adalah antara $9,500 hingga $14,000. Kes itu mula memuncak yang hongkong pools akhirnya memaksa Norris keluar dari jawatan pada Jun 2021, dengan peguam negara Alabama Steve Marshall mula berminat dengan kes rasuah dan meneliti kes itu secara peribadi.

Pada asalnya, Norris didakwa dengan beberapa tuduhan rasuah oleh pejabat Marshall, tetapi selepas bersetuju untuk berundur, tuduhan itu digugurkan. Bagaimanapun, ini tidak akan mengecualikan Norris daripada pertuduhan persekutuan yang sedang dihadapinya.

Norris Bersetuju Berundur dari Pejabat Sebelum ini
Dakwaan salah laku Norris yang pada asalnya disasarkan oleh peguam negara Toto macau termasuk tuduhan bahawa dia menerima bayaran daripada perniagaan sehingga mencecah ribuan dolar.

Hukuman bersalah pada masa itu boleh menyebabkan Norris dipenjarakan sehingga 20 tahun. Tuduhan itu digugurkan, walaupun selepas sheriff bersetuju untuk menjalani proses pemecatan dan bukannya cuba membuktikan dia tidak bersalah di mahkamah undang-undang.